Isušivanje sušenje prostora oštećenih delovanjem vode

Tipična oštećenja od vode u stanu : pucanje cevi za dovod vode u uređaj mašina za sudove, bojler, curenje radijatora, pucanje cevi u kupatilu ili pogrešno povezana mašina za pranje veša -  sve je odmah pod vodom. Svako ko misli da je ovo izuzetak greši. Najčešći uzroci štete u domaćinstvu su štete od vode i njenog izlivanja. Adekvatno i pravilno isušivanje/sušenje oštećenja nastala izlivanjem vode potreban je profesionalni pristup i prave i mere sušenja što vam WINWELL može pružiti svojim iskustvom i profesionalnom opremom.


Vlaga i pojava buđi na zidovima i drugim mestima u stanu ?

Pojava buđi u stnu - glavni uzročnik je VLAGA. Pojava buđi u vašem domu uzročnik - povećana koncentracija vlage i vlažnog vazduha. VLAGU U STANU možete očekivati u kupatilu (kupanje, sušenje veša, rad mašina za pranje i sušenje veša itd), kuhinji (kuvanje, pranje sudova itd), potkrovlju (sušenje veša u prostoru, boravak ljudi izdisanje, loša izolacija itd) , ali i svim sobama i prostorijama koje se ne provetravaju dovoljno,pa u njima dolazi do kondenzacije vlage.

VLAGA nastajanje i uklanjanje, deo vezan za stolariju

ZAPAMTITE : KONDENZACIJA SE NE STVARA SAMO NA PROZORSKIM STAKLIMA ILI OKVIRIMA, VEĆ NA SVIM POVRŠINAMA HLADNIJIM OD TEMPERATURE VAZDUHA U PROSTORIJI, A TO SU ZIDOVI. ZBOG TOGA DOLAZI DO STVARANJA PLIJESNI-BUĐI PO ZIDOVIMA! uptrebom mašina za isušivanje vlage – odvlaživači vlage, mašine za vlagu,  odstranite suvišnu vlagu u prostoru i svoj prostor učinite zdravijim i boljim za život.

NASTAJANJE I UKLANJANJE vlage u prostoru

Suv vazduh je fenomen labaratorije. Atmosferski vazduh će uvek sadržati vlagu, često u količinama koje sprečavaju prirodnu ventilaciju da obezbedi efektivni odgovor na sušenje objekata.

Bilo da se radi u toku izgradnje, nakon požara ili poplava, čak i nakon perioda nekorišćenja, vlaga će se pojaviti u objektima, često sa štetnim posledicama.


SUVIŠNA VLAGA U PROSTORU - uticaj na okolinu

Da li u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi  ili na gradilištu : visoka vlažnost u vazduhu je gotovo uvek povezana sa formiranjem kondenzacije.

Vodena para sadržana u vazduhu kondenzuje na hladnim površinama i stvara se neželjena kondenzacija, koja može da dovede do neposredne štete u vašoj okolini. Korozija i rast plesni su najčešće posledice. Štetu ne trpe samo materijali i kućni zidovi, već  i zdravstveni rizik za vas i one oko vas su veliki.


Prisustvo vode u zidovima

Prisustvo vode u zidovima može da izazove sledeće neprijatnosti:

1) da nepovoljno utiče na termički faktor, što za posledicu ima da je neophodno više grejati prostorije;
2) na zidovima se pojavljuju mrlje, buđ, a u težim slučajevima dolazi do otpadanja maltera;
3) vremenom zidne strukture mogu da pretrpe oštećenja koja se teško saniraju.


Vlažnost cementne košuljice

 cementna košuljica ima sledeće ravnotežne vlažnosti (pri temperaturi vazduha 20*C):

* kod relativne vlažnosti vazduha 50% 1.5%
* kod relativne vlažnosti vazduha 65% 1.7-1.8%
* kod relativne vlažnosti vazduha 90% 3.2%


Vreme sušenja cementne košuljice (PRIRODNIM PUTEM)

Kada se govori o kontroli vlaznosti cementne kosuljice treba se podsetiti na njenu prirodu
- da je to jedna vrsta betona, te da u prvoj fazi zahteva negovanje. Kao sto je vec receno, susenje betona je uslovljeno ne samo temperaturom. vec i relativnom vlaznoscu i strujanjem vazduha.